Blog

Dronă zburătoare

Dacă vorbim despre dronă ca despre un dispozitiv care este controlat de la distanță, atunci prima idee a fost prezentată de Nikola Tesla. Omul de știință nu doar teoretiza, ci a înregistrat un brevet care vorbea despre un vehicul controlat de unde radio.

Una dintre primele astfel de drone a fost „Hewitt-Sperry Automatic Airplane”, creată în 1917. Nu avea control radio, pentru zborul pe un anumit curs, creatorii săi au înființat giroscoape (la bord erau două dintre ele). Despre cum au funcționat toate acestea, nu există aproape nicio informație păstrată. Dar există o fotografie a unui avion automat.

drona-automatizat

Vorbind despre drone, nu uitați de quadcoptere, care sunt, de asemenea, departe de a fi noi. Primele prototipuri (cu toate acestea, cu echipaj uman) au fost dezvoltate în anii ’20 ai secolului trecut. Simultan două persoane au lucrat la crearea de dispozitive de acest tip. Primul este designerul Georgy Botezat, care a trăit în Statele Unite și inginerul francez Etienne Emichenne. Ideea de a crea un dispozitiv cu patru elice opozabile a fost în aer, deci nu este nimic surprinzător în faptul că două persoane au lucrat independent la el simultan.

drona-zburatoare-tesla

Așa, potrivit Tesla, ar putea arăta o navă fără pilot de luptă (sursa: United States Patent And Trademark Office)

Lasă un răspuns